Saturday, May 8, 2010

Rompetrol futut.

Deci azi am iesit o tura cu masina, ca oricum nu am fost la scoala. Am fost obosit, plictisit, stresat, mai sunt si racit, deci clar, NU AVEAM CUM sa ma duc la scoala. Chiar daca vroiam, nu puteam.

Mi-am rupt totusi o bucatica din suflet ca sa merg sa il iau pe Adrian (fostul meu coleg de banca) , si sa mergem sa dam o tura cu masina. Am fost, Bineinteles nu am putut sa parchez pe langa scoala pentru ca e foarte mare zapada, si decat sa o las ca magarul pe marginea drumului cu luminile de avarie pornite, am preferat sa o duc in parcare. Deci am mers de la rondul din Bariera Bucuresti pana la statia de pompieri de la capatul lui 1d, m-am intors, am dus-o in parcare, si am plecat sa il racolez pe Adriani. Am pasit timid in curtea scolii, si atunci a inceput lumea sa faca galagie. Dialogul meu cu femeia de la poarta (care e o jigodie) a fost:
- Ma, tu inveti in liceul asta?
- Da, dar acum am venit numai pana aici sa vorbesc cu cineva.
- Deci ai venit sa te bati, huliganule, nu te duci nicaieri!
(Ea bineinteles ma cunostea, si stia ca sunt din scoala, ca doar m-am certat in vara cu ea cand nu ma lasa sa intru cu scuterul in parcare).
- Ba da, sunt din scoala, am venit sa vorbesc cu un coleg!!!!!!!
- Bine, te duci, dar lasi buletinul aici, si il iei cand te intorci!
- OK, kein problem, se putea spune asa de la inceput 8-}
Am lasat buletinul la tanti marmota, am plecat sa il iau pe Adrian. In clasa la fel a fost, dar mai subtil. Zici ca nu mai are omul voie sa calce intr-o scoala fara ghiozdan la el. Cred ca ghiozdanul iti confera imunitate, sau ceva.
L-am vrajit pe Adrian sa mearga cu mine, si in timp ce mergeam spre masina l-am gasit si pe Pavel (aka Okelarisstenstein). I-am zis ca mergem sa dam o tura, si a venit cu noi pana la urma. Am fost din parcare (undeva in spatele postei din Bariera Bucuresti) pana la pompieri si inapoi de vreo 2 ori, ca sa incalzim motorul. Problema e ca intre timp s-a aprins beculetul de la benzina. Am fost sa bag benzina, am bagat de 15 ron. Adica ~4 litri. Beculetul tot nu s-a stins. Mi s-a parut dubios, pentru ca eu nu aveam cum sa consum mai mult de 4 litri in maxim 10 km, ar fi insemnat un consum de 40 l/100 km.
Oricum, dupa asta am fost pana in Malu Rosu, cu niste treaba. Ne-am intors la scoala, am mai dat cateva ture (insumand MAXIM 10-15 km), dupa care i-am lasat pe baieti si m-am dus acasa. Dupa aia m-a luat mama in oras la cumparaturi, si explicandu-i care e problema, am mers sa mai bagam benzina. Am bagat de 20 ron, adica ~4.5 sau 5 litri. Pe acolo. Evident, beculetul nu s-a stins.
Cam asta e duma cu astia de la Rompetrol. Am mai auzit eu de scheme din astea, ca numaratoarea merge, dar benzina nu curge, dar am zis ca is glume. Si oricum, credeam ca pot fi catalogate drept erori, adica 50G de benzina la 1L, sau ceva asemanator. Consider ca am fost tras pe sfoara in ultimul hal.
In primavara 2009 am avut scuterul la vopsit la cineva in sud, si cand l-am dus acolo ne-am hotarat sa ii facem si ceva ajustaje pe la "dedesubturi". I-am umblat noi la carburator, pe la variator, i-am gadilat un pic si aprinderea, schimbat bujia, ma rog... Nimicuri din astea. Eu la scuter am rezervorul de ~8 litri (parca). Am fost eu sa bag benzina la Rompetrol, ca doar era cea mai apropiata benzinarie, si am bagat de 20 ron. Atata mai aveam, ca trebuia sa iau si tigari, si alte alea. In mod normal i-as fi facut plinul.
Luand in considerare ca eu mai aveam ceva benzina in rezervor (sa zicem jumatate de litru), benzina din rezervor dupa ce am alimentat nu a ajuns pana sus. Nici macar pe aproape. Inca se vedea fundul rezervorului. Dar acolo scria ca am bagat 4 litri si ceva. Mie mi se pare scandalos.
In general bagam de la Lukoil benzina, pentru ca imi era mai aproape, dar acum am zis sa bag de la Rompetrol, ca doar nu merg pana la Barcanesti.
Am auzit tot felul de mituri despre benzina de la Lukoil. Ca e cu apa, ca are pestisorul auriu in ea, ca e cu cola, ca nu e buna de baut. Eu toata vara (am facut ~6.000 km cu scuterul) am alimentat aproape numai de la Lukoil, si nu a avut niciodata probleme.
PLM, singura solutie e sa te duci cu un bidon de ~20 de litri, sa il umplii, si sa vezi daca nu cumva o sa fie decat 15 litri in bidon cand pe pompa scrie clar 20. Asta ar fii culmea.
O sa fac si asta,dar la vara!


Pentru cine isi ridica semne de intrebare, postarea asta a fost initial scrisa prin ianuarie, dar a fost stearsa, si acum m-am hotarat sa o repostez.


P.S.: Stiu ca poza nu are nici cea mai mica legatura cu ce am scris, dar imi place :)

6 comments:

  1. pai ce cauti la rompetrol??? singura benzinarie ok este OMV,,restul sunt varza si cea mai varza este lukoil...omv e doar in albert si langa billa :D

    ReplyDelete
  2. Cum adica restul sunt varza? Benzina de la OMV este fabricata la Rafinaria Brazi, alaturi de cea de la Petrom. Aia de la Lukoil e fabricata (de fapt prelucrata... plm) la Teleajen, la Rafinaria Lukoil.

    Cu Lukoil nu am avut probleme pana acum. De la OMV nu prea am avut ocazia sa bag. De la Petrom nu am bagat decat de vreo 3-4 ori. De la Rompetrol am bagat de vreo 3 ori, si nu mi-a placut, deci raman la Lukoil.

    Aaa, si mai sunt benzinariile MOL, de la care nu am bagat niciodata.

    ReplyDelete
  3. iti spun eu din surse sigure, f sigure ca la lukoil este cea mai nasoala motorina...de benzina nu stiu, dar banuiesc ca si aia e la fel. E si cea mai scumpa la OMV..oare de ce??

    ReplyDelete
  4. Dacă stăm să facem legătura, la americani, unde e aproximativ 2 ron/litru, e praf, şi e un fel de apă minerală cu miros de benzină...

    Eu benzină am băgat numa de la LukOil, şi nu a avut nici pe dreacu!

    La OMV e la fel ca la Petrom. Deci ar trebui să fie la fel.

    ReplyDelete
  5. ia sa incerci la vara faza cu bidonu. dar cik tre sa te duci cu un vas special nu cu orice ...adik nu te poti duce cu un bidon oarecare

    ReplyDelete
  6. Ba bineînţeles că poţi! Facem pariu? Teoretic da, nu ai voie să mergi cu bidoane normale. Dar practic... Pe cine interesează??

    ReplyDelete