Friday, June 4, 2010

Normalitate? Care normalitate??

Da' chiar aşa... Care normalitate? Ce înseamnă normal în secolul 21?
Având în vedere că suntem acaparaţi de ciori şi de fagoţi, marşul diversităţii m-a dat gata. Plin de futincurişti cu rozeta spartă, rupţi în supapă, cu ochiul maro cât gurile de la canalizare. Ce ar fi fost dacă ar fi ieşit şi zoofilii cu câte un căţel pe stradă? Dar dacă ieşeau pedofilii cu câte un copilaş cu ghiozdănel în spate?
Că tot zicem de diversitate, dacă ieşeau şi cleptomanii cu lanţuri, telefoane, şi portofele atârnate de gât?
Dar dacă ieşeau drifterii cu cauciucuri pe umeri? Sau scuteriştii cu câte un ghidon şi 2 litri de benzină? Că trebuie să fie diversitate de colo până colo. După părerea mea e suficient că dimineaţa când treci spre şcoală îi vezi pe fagoţii din blocul vecin cum se ţin de mână (evident, amândoi cu ochii vineţi, că viaţa e frumoasă în Bariera Bucureşti). Nu îmi trebuie să îi văd pe stradă.

Şi că tot ziceam de normalitate, prin normalitate înţelegem majoritate. Deci dacă într-o camera sunt 25 de persoane negre şi o persoană albă, înţelegem că acolo e normal să fii negru. Dacă sunt 25 de persoane albe şi o persoană neagră, înţelegem că acolo e normal să fii alb.
Deci ce trebuie să înţelegem? Mai e puţin şi o să fie normal să ciordeşti, să practici japcă, să te fuţi în cur, fetele să facă m**e (asta dacă nu e deja ceva obişnuit).
Românii o să fie o minoritate, majoritatea fiind reprezentată de rromi. Oricum au mai multe drepturi decât noi.
De exemplu la şcoala de sub-ofiţeri Vasile Lascăr, din Câmpina, sunt locuri pentru rromi. Rromii ăştia dau aceleaşi probe pe care le dau şi eu, decât că ei nu au nevoie de punctaj la fel de mare ca mine. Dar asta nu e nimic. Problema e că asta se aplică şi la şcoala pentru pompieri, de exemplu. Deci în loc să intre un român, care se pricepe la stins incendii, o sa intre o cioară jegoasă şi împuţită, care e în pom, a stat şi a jucat barbut cât timp a învăţat românul. Şi de ce o sa intre cioara? Pentru că intră la locurile pentru rromi. Deci viaţa ne este pusă în pericol, din punctul ăsta de vedere, pentru ca nu este suficient de competent, dar totuşi intră acolo, pentru că are mai multe drepturi decât noi. Nu mi se pare normal. Nu e normal, în ochii mei, dar totuşi celor de la conducerea fututului nostru de stat li se pare normal. Ei bine, NU E!
Nu e normal să intre un barbugiu aerian incompetent într-o instituţie de stat în locul unei persoane pregatite foarte bine din punct de vedere intelectual.
Nu e unicul exemplu. Asta se aplică şi la liceu. Locuri pentru ciori sunt căcălău. Adică dacă e iau 8.50 nu pot sa intru într-un liceu bun, dar în schimb poate o cioară, care probabil a luat maxim 6. Asta e normal??

Mai e ceva normal în ţara asta de căcat??
Că tot a venit vorba... Să mai destindem atmosfera:


Bagabont mare Robin ăsta. I-a făcut schema lui Băţman ăsta.

Dar Băţman tot îl iubeşte. Nu e romantic?? :X

Distraţi-vă, că astfel de desene vom vedea peste câţiva ani!!!

4 comments:

  1. hey...asta se cheama discriminare
    nu sunt tiganca..
    dar asta nu inseamna ca trebuie sa ii discriminezi ca au si ei locuri la un liceu,
    toti suntem egali,
    poate nu stiai asta :-p

    ReplyDelete
  2. Păi tocmai asta e problema!! Toţi suntem EGALI!!
    De ce sunt favorizaţi??

    ReplyDelete
  3. nu e nimeni favorizat..sau defavorizat
    in romania totul merge varza
    asta e cea mai mare problema :|

    ReplyDelete
  4. Şi uite că iar trebuie să te contrazic!
    Din punctul ăsta de vedere, noi, ca locuitori ai acestei ţări, suntem defavorizaţi, lor (rromilor) facilitându-se accesul la diverse moduri de studiu. Tocmai spuneam mai sus, dacă eu am medie mare nu pot să intru la liceu sau unde vrei tu, dar dacă ei au o medie mai mică, e foarte posibil să intre la locurile pentru rromi. Hai că nu e greu, sper că de data asta prinzi unde bat...

    ReplyDelete