Tuesday, March 2, 2010

Happy Martzishor!! :)

Da, stiu, a trecut martisorul, a trecut 1 Martie, dar pana la urma cui ii pasa? Ca si ziua indragostitilor, si 8 martie, si multe alte sarbatori, e doar o ocazie de a cheltui bani AIUREA!!!
Nu ma plang de asta, doar ca mi se pare o porcarie totala. Adica pentru ce sa dau 2 RON pe un martisor, cand prefer sa dau 10 RON pe un pachet de tigari?
Sau bine, fie, nu pe tigari, pentru ca fac rau, nu sunt bune, fac plamanu' sita, si in loc sa mor la 90 de ani, o sa mor la 89. Oricum, ideea e una. Martisorul, o data cumparat, este admirat o zi, aratat prietenelor, mamei, fratelui, surorii, vecinelor, prietenilor de pe hi5, dupa care e aruncat intr-un sertar (in cazurile fericite), si acolo sta timp de vreo 30 de ani, pana cand apare urmatoarea fata in familie, in fata careia trebuie sa te lauzi. Corect? Pai... DA!
In fond... 1 Martie e o ocazie buna sa sarbatoresti, dar in niciun caz martisorul. E un motiv de bucurie ca a venit primavara, un anotimp foarte misto, in care incep sa rasara ghioceii, motocicletele (care au hibernat toata iarna), scuterele, fustele scurte, decolteurile generoase, si asa mai departe!
Ziua de 8 Martie reprezinta o sarbatoare intr-o oarecare masura acceptabila, sa zicem, insa nici cu ea nu sunt de acord. Aceasta reprezinta ziua femeii. De zici ca ziua cainelui, sau ziua barbatului, sau ziua elefantilor polari, sau ziua pisicilor abandonate de stapani, au fost vreodata sarbatorite. Femeia are 3 c**ie ?
Si in fond... Ce sarbatorim pe 1 Martie? Ca vine primavara? Nu e nevoie sa ma duc si sa umplu de bani ciorile care cumpara niste plasticuri infecte din Dragonul rosu, ca sa demonstrez cuiva ca ma bucur de venirea primaverii! Prefer sa merg undeva la un picnic, sau la o plimbare prin parc, sau ceva asa!
De unde plm atata sarbatoare in ziua asta? Mai avem un pic si atingem numarul maxim de sarbatori pe care le putem avea intr-un an! Exista 365 de zile intr-un an (cu aproximatie), si vom ajunge curand sa avem mai multe sarbatori decat numarul de zile! Probabil vor fi grupate cate doua!
Oricum, toata treaba e ca nu mai apreciaza nimeni esenta sarbatorii!! Inainte se primea un buchet de ghiocei, si un snur rosu cu alb (care oricum sunt culorile lu' Dinamo). Defapt... Hai sa o luam altfel... Cate persoane mai apreciaza in ziua de azi lucrurile clasice? Procentul este reprezentat de un numar ce tinde spre 0, daca nu chiar depaseste cifra 0, si o ia pe minus, spre minus infinit. Stiu, e imposibil, dar incerc doar sa exprim cat de rare sunt acele persoane.

Privesc cu stupoare in jurul meu si descopar ca sunt inconjurat (nu ma refer la prieteni, la familie, si la vecini, ci la persoanele pe care le vad pe strada) de ratati, tampiti, prosti, handicapati, depravati, cersetori, hoti, jepcari, bijnitzari, si lista poate continua!
Va spun, dupa ce am vazut filmul Idiocracy, mi s-a parut o porcarie lipsita de sens. Sa stiti ca nu e! Studiind un pic situatia, si cazurile pe care am onoarea (sau nu) sa le observ zilnic, imi dau seama ca omenirea merge din ce in ce mai prost. Noi mergem intr-o directie total gresita.
Deja avem primari cu 4 clase care nu cunosc limba romana, euro-parlamentari care au terminat 4 ani de liceu + 3 de facultate intr-un an, cu diplome scoase la imprimanta, judecatori care dau sentinta in functie de cine are buzunarul mai gros, inspectori care ar fi in stare sa ne lase sa mancam sobolani pe bat si paine cu suruburi, daca producatorii ar plati suficient de bine, doctori care ne lasa sa murim de la o simpla raceala, pentru ca nu ne permitem sa ii spaguim (cred ca asa e verbul), politisti care stau si privesc cum murim luand pumni in gura de la fosti colegi ai lor de la gradinita, medici pe ambulanta care vin doar pentru a constata un deces, si nu pentru a face ceva, in mortii lor de jigodii, si exemplele pot continua fara probleme!
Ideea e ca ne ducem dreacu, si nu avem nimic impotriva! Cred ca inainte de a ne teme de 2012, 2065, 3000, si alti ani cu diverse semnificatii pentru diversi indivizi, ar trebui sa avem grija de noi. Suntem distrusi din interior!

Dar nu conteaza, vine primavara, e frumos afara, si ma fut in el de cacat de an, vreau 1.500 E ca sa imi cumpar un cacat de motocicleta, si nu am, in timp ce altii atata dau pe o sticla de sampanie, intr-o seara, in Bamboo.
Dar inainte de asta, vreau 100 E ca sa fac scoala pentru categoria A, si here's some news... Nici pe aia nu ii am! Dar viata e frumoasa, am dragoste din partea familiei, nu traiesc pe drumuri, un caine de lux traieste mai bine ca mine, dar important e sa fie soare afara!
Degeaba e soare daca nu iti permiti sa iesi la o bere / un suc, la o terasa!

4 comments:

  1. Ehe... :)

    Totuşim, Ca si ziua indragostitilor, si 8 martie, si multe alte sarbatori, e doar o ocazie de a cheltui bani... asta ai scris si vezi ca e gresit. Toate alea e mai multe ocazii de a a cheltui bani. :P

    Si incă una. Pe 8 Martie e ziua mamei. Şi nu ştiu de ce, dar aia e o zi care tre' sărbătorită aşa cum trebuie (nu cum se face în ziua de azi)

    ReplyDelete
  2. Nu ma refeream la asta. Da, ai dreptate, am gresit, dar capul meu era in alta directie.
    Eu am gandit cam asa: "Ziua asta, ca si alea multe, e doar o ocazie de a cheltui bani". Intelegi?

    8 Martie eu stiam ca e ziua femeii, si mi se pare o porcarie. Daca ar exista o zi care sa fie A MAMEI, si nu a profesoarelor, a vanzatoarelor de paine, a soferitelor, a vecinelor, si asa mai departe, crede-ma ca as sarbatori-o cu foarte mare interes!!

    ReplyDelete
  3. 8 Martie este, in originile ei, Ziua Mamei...numai ca, majoritatea femeilor sunt mame, si cum barbatii nu pot fi:)), s-a ajuns la Ziua Femeii...si nici macar asta nu mai e sarbatorita asa cum ar trebui, ca toate celelalte sarbatori de altfel...oare exista vreo zi sarbatorita asa cum ar trebui?

    ReplyDelete
  4. Singura sarbatoare sarbatorita corespunzator de tot omul mi se pare revelionul :)

    In rest... Cam niciuna :-??

    ReplyDelete