Sunday, April 18, 2010

Chestii naspa...

Deci... Cu ce sa incep? Viteza ucide. Consumul de alcool la volan ucide. Teribilismul ucide. Figurile ucid. Fitele ucid. Si deja o dau in diverse. Ideea e ca, in timp ce cautam "My Immortal" a lu' Amy Lee, am gasit un clip facut pentru o campanie. De fapt sunt doua clipuri, pentru doua campanii. Primul e cu "Don't drink and drive". Sunt in totalitate de acord. Nu e normal sa consumi alcool, pentru ca indiferent cat de jmecher sofer esti, s-ar putea sa ti se para ca nu mergi suficient de repede, si sa accelerezi prea tare. Sau s-ar putea sa iti imaginezi ca nu i-ai impresionat destul pe ceilalti din masina, si sa incepi sa faci figuri. Cei care s-au ocupat de campanie au vazut altfel ideea, materializand-o astfel:

 


Asta a fost clipul cu alcoolul. Unul si mai lung, si mai interesant, si mai induiosator, si mai convingator, este cel care spune ca viteza ucide. Interesant e ca e impropriu spus. Viteza nu ucide pe nimeni. Doar decelerarea brusca o face. Ca daca mergi cu 320 km/h nu te omoara nimeni. Dar daca te troznesti de un pom la viteza aia, s-ar putea sa nu ai noroc. Ideea e ca m-a impresionat profund clipul. Initial l-am vazut cu melodia Metallica - Nothing Else Matters. Ma rog, o sa pun si clipul cu melodia de la Metallica pe fundal, dar spre sfarsitul postului. Deocamdata, nu conduceti tare, ca muriti. Asa zic baietii astia:




Problema cu spoturile astea e ca intotdeauna exagereaza. De exemplu la faza cu tipul de avea parca o Toyota Celica gri, imediat dupa faza cu omul cu Megane-ul, de se uita dupa femei, nu avea cum sa impinga masina aia atata, decat daca femeia de la volan era retardata, si nu stia ca atunci cand o loveste cineva din spate trebuie sa franeze, dupa impact. Si oricum, nu avea cum sa o loveasca pe femeia din fata suficient de tare incat sa se duca dreacu. Deci nu e plauzibil.
Ma rog, ideea e ca sunt suficiente exemple. Nu stau acum sa meditez. Am gasit intre timp si clipul ce melodia de la Metallica pe fundal. Asta e:



Cam asta a fost cu accidente, morti, raniti, familie, rasa, si de ce vreti sa mai injurati.


Aaaa... Era sa uit. Daca aveti putin timp liber, si nu sunteti chiar atat de grabiti, sunteti rugati sa semnati petitia ASTA. Si ca sa nu intrati degeaba, si sa ma injurati ca ati intrat fara sa va intereseze, sa stiti ca e vorba despre abonamentele scumpe pe traseele RATP. Cred ca merita semnat, pentru ca nu se stie niciodata!

2 comments:

  1. Gosh, mai bine nu ma uitam la clipurile alea, anunta si tu inainte ca ar putea contine segvente neindicate pentru cei slabi de inger. Inca mai am in cap vocea copilului care o striga pe ce mai ramasese din ma-sa.

    ReplyDelete
  2. Era o campanie impotriva vitezei. Te asteptai sa vezi o masina roz cu floricele pe ea, si un copil care il roaga pe tati sa mearga incet, ca sa nu se strice masina? :|

    PLM... Nu mi se pare ca e prea dura faza. E reclama. Reclamele sunt exagerate. E un adevar general valabil.

    ReplyDelete